İstanbul Rehabilitasyon Akademisi
Uzman Fizik Tedavi kadrosuyla
Memorial Şişli Hastanesi‘nde;
- İnme (Felç) Tedavisi,
- Beyin Hasarı Tedavisi,
- Robotik Fizik Tedavi,
- Kapsamlı Yatılı Fizik Tedavi hizmeti sunmaktadır.
TEDAVİLERİMİZ
İnme (Felç) Tedavisi
Beyin kanaması, beyin damar tıkanıklığı veya beyne pıhtı atmasına bağlı felç vakaları
Beyin Hasarı Tedavisi
Travmatik beyin hasarı ve travma dışı beyin hasarlarında kapsamlı yatılı fizik tedavi
Robotik Fizik Tedavi
Yürüme Robotu ve El - Kol Robotu gibi son teknoloji robotik cihazlar ile felç kalmayı önleyici tedaviler
Başarı Hikayeleri
"Başta Engin hocamız olmak üzere tüm ekip hasta ve hasta yakınlarıyla yakından ilgileniyorlar. Ekip enerjisi harika. Hastam ve buradaki hastalar zor olmasına rağmen ekip sabırlı ve güleryüzlü Hastanede olduğumuzu unuttuk. Oysa ki yoğun bakımdan ağlayarak gelmiştik iyileştikçe kahkahalarımız yankılanıyor çok şükür."
Refika Çakırgöz
"İş yerinde çalışırken inme geçirdim. 3 ay hastanede yattım. Bu süreçte Engin bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar motivasyon kaynağım oldular. Yeniden yaşama döndüm. 3 çocuğumun başındayım, ailemin başındayım. Her şey için teşekkür ediyorum, sağolun."
Yıldıray Bal
"Emekleriniz için binlerce teşekkür ederiz. Bizi de ayağa kaldırdınız. Verdiğiniz enerji tedavinin en önemli bölümü. Hizmet kalitesi yüksek ekibinize de ayrıca teşekkür ederiz. Sağlık hepimizin önceliği olmalı."
Zehra Güler
Sinan Cem Özkale
"2018 yılında 2 kez beyin kanaması geçirdim. Uzun süre yoğun bakımda kaldım. Uyandığımda sol tarafıma felç inmişti. Kolumu ve yürüme yeteneğimi kaybetmiştim. Bu kadar kısa sürede yeniden yürüyebildiysem bu bir mucizedir ve ben bir mucizeyim. Bu mucizeyi yapan kişi hocam Prof. Dr. Engin Çakar ve onun tedavi ekibidir."
Armağan Erdoğan
"Tüm ekip gerçekten çok ilgili, çok güler yüzlü, çok tatlıydı. Gerek engin hocam gerekse ekibiyle beraber çalışmak bu anlamda çok keyif vericiydi. Ekipteki herkese ve tabii ki engin hocama çok çok teşekkür ediyorum. Tecrübeleri ile harikalar yarattıklarını sadece kendi adıma değil buradaki birçok hasta adına izledim, hala izlemeye devam ediyorum."
Menekşe Gül Erdoğar
BAŞARI HİKAYELERİ
Kalp krizi geçiren ve 3 defa kalp durması yaşayan; buna bağlı olarak beyni oksijensiz kalan ve yaygın beyin hasarı geçiren Erhan Bey, kapsamlı nöro-rehabilitasyon programı ile evine ve ailesine geri döndü.
Kıbrıs’ta beyin kanaması geçirdikten 1 ay sonra kliniğimize yatırılan Eser Küçük, tedavisinin ardından felç olmaktan kurtuldu ve normal hayatına döndü.
Beyin damar tıkanıklığına bağlı olarak inme ve sol taraf felç geçiren Hüsnü Tako, 2 ay boyunca kapsamlı ve yoğun fizik tedavi programı ile günlük yaşantısına geri döndü.
Kulübenin çatısından düşerek beyin hasarı, beyin kanaması ve ödemi gelişen Deniz Çelik, beyin ameliyatı sonrası yapılan kapsamlı Fizik Tedavi ve Robotik Tedaviler sonucunda ayağa kalktı ve yürüyerek taburcu oldu.
Prof. Dr. Engin Çakar
- 1999 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi – GATA’ dan mezun oldu
- 2005 yılında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanlık eğitimini tamamladı.
- 2016 yılında Profesör ünvanını aldı.
Prof. Dr. Engin Çakar, halk arasında felç olarak da bilinen inme ve travmatik beyin hasarı tedavisinde, özellikle erken dönem fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöro-rehabilitasyon ve robotik rehabilitasyon alanlarında uzmanlaşmış bir hekimdir.
Prof. Dr. Engin Çakar, İnme ve Beyin Hasarı tedavisinde 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.
Şişli Memorial Hastanesinde İnme ve Beyin Hasarı Robotik Nöro-rehabilitasyon Merkezi Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Bilimsel Yayınları
İş hayatının yanı sıra akademik alanda da çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Engin Çakar yayınladığı akademik makaleler ile literatüre önemli katkılar yapmaya devam etmektedir.
Prof. Dr. Engin Çakar’ın bilimsel yayınlara olan katkılarına ulaşmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz
Yatılı Kapsamlı Fizik Tedavide Hastanın 1 Günü Nasıl Geçer?
09:00
Doktor Ziyareti
09:30
Yürüme Robotu Lokomat
10:30
El Kol Robotu – Armeo Power
11:30
Fizyoterapi Egzersiz
12:30
Ergoterapi
14:00
Bilgisayarlı Denge Sistemi
14:30
Konuşma Terapisi
15:30
Solunum Terapisi
16:30
Fizyoterapi Egzersiz
17:00
Elektroterapi Seansı
En Sık Sorulan Soruları Sizin İçin Cevapladık
Kliniğinizde robotik fizik tedavi var mı?
İstanbul Rehabilitasyon Akademisi’nde, Nörolojik Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi alanında dünyadaki en gelişmiş Robotik Tedavi cihazları ve gerekli teknolojik altyapı bulunmaktadır.
Merkezimizde bulunan Robotik Fizik Tedavi cihazları ve teknolojik altyapılar:
Hangi hastalara yatılı fizik tedavi yapılıyor?
Kliniğimizde beyin kanaması, beyin damar tıkanıklığı, beyin hasarı ve beyin tümörü gibi nedenlerle felç geçiren hastalara fonksiyonlarını geri kazandırmak ve felç kalmalarını önlemek amacıyla yoğun ve kapsamlı yatılı fizik tedavi programı uygulanır. En sık tedavi uyguladığımız hastalar:
- İnme (Felç) Hastaları: Beyin Kanaması, Beyin Damar Tıkanıklığı veya Beyne Pıhtı Atması nedeniyle inme (felç) geçiren hastalar.
- Beyin Hasarı: Beynin Oksijensiz Kalması, Travmatik Beyin Hasarı veya Beyin Ödemi nedeniyle beyin dokusu hasar gören ve felç geçiren hastalar.
- Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası: Beyin tümörü nedeniyle veya beyin tümörü ameliyatı sonrasında beyin dokusu hasar gören ve felç geçiren hastalar.
Yatılı hasta başvuru ve kabul süreci nasıldır?
- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulanması gereken hastaların erken dönemde hastaneye yatırılarak kapsamlı tedavi alması gerekir.
- Öncelikle birinci dereceden hasta yakınlarıyla iletişim sağlanır ve hastanın fonksiyonel durumunu gösteren 1 dakikalık video, son epikrizi ve varsa güncel görüntüleme raporları, güncel kan testi sonuçları talep edilir.
- Yurtdışı veya başka şehirlerden olan hastalar ile ilgili evrak işlemleri internet ve cep telefonu ile görüntülü görüşme şeklinde yapılmaktadır.
- Uzman doktorlarımızla yapılan görüşmede ortalama yatış süresi, hastanın iyileşmesi yönündeki beklentiler ve rehabilitasyon süreci hakkında hasta yakınlarına bilgi verilir.
- Yatarak tedavi talepleri ile ilgili süreçler için 0 542 215 80 80 telefon numaralı hattan WhatsApp üzerinden iletişim kurulabilir.
Yatılı fizik tedavide nerede kalacağım?
Memorial Şişli Hastanesi‘nde, hastalarımıza özel oluşturulmuş Fizik Tedavi Yatan Hasta Katı’nda, 7/24 doktor ve hemşire gözetiminde kalacaksınız. Memorial Hastanesi tarafından özel dizayn edilmiş modern ve konforlu odalarda refakatçinizle birlikte güven içinde konaklayabilirsiniz.
Yatılı fizik tedavide neler yapılır? Bu tedaviye neler dahildir?
Yatılı fizik tedavide hasta öncelikle Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Fizik Tedavi, İç Hastalıkları ve Psikiyatri başta olmak üzere gerekli tüm branşlar tarafından detaylı olarak değerlendirilir. Değerlendirmelerin ardından yapılan konseyde hastanın mevcut durumu, iyileşme potansiyeli, uygulanacak tedaviler ve rehabilitasyon kapasitesi belirlenir.
Yatılı fizik tedavide, hasta ihtiyaç duyulan her alandan uzman doktor desteği alabilmektedir. Hasta, yatılı fizik tedavi süresince Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi liderliğinde fizyoterapist, ergoterapist (iş-uğraşı terapisti), robotik tedavi teknikeri, rehabilitasyon hemşiresi, fizik tedavi teknikeri, konuşma – yutma terapisti, solunum terapisti, psikolog, diyetisyen, ortez – protez teknikeri gibi multidisipliner bir ekip ile çalışır.
Kliniğimizde, yatılı fizik tedavi süresi ortalama 8 haftadır. Bu süre hastanın durumuna göre daha uzun veya daha kısa olabilir.
- Her gün 3-7 saat arası birebir rehabilitasyon
- 24 saat doktor gözetimi
- Hastaya özel tedavi programı
Okumaya devam edin: “Yatılı Fizik Tedavi“
Yatılı fizik tedavide günde kaç seans terapi uygulanıyor?
Yatılı fizik tedavide hasta rutin olarak günde 2 fizyoterapi, 2 elektroterapi, 1 ergoterapi, 1 yürüme robotu ve 1 el kol robotu seansları almaktadır. Bu seanslar uygulanan tedaviye göre 30 dakika ile 1 saat arası değişmektedir.
Hastanın ihtiyacına göre tedavi programına konuşma – yutma terapisi, solunum terapisi dahil edilir. Hastada yorgunluk oluşturmayacağı ve hastaya zarar vermeyeceği kanısına varıldığında mevcut seanslarının sayısı veya süresinde artışa gidilebilir.
Yatılı fizik tedavi paketine hangi hizmetler dahil?
Yatılı fizik tedavide uygulanan fizyoterapi, elektroterapi, ergoterapi, konuşma-yutma terapisi, robotik fizik tedavi ve solunum terapisi gibi rehabilitasyon yöntemlerinin tümü pakete dahildir. Ayrıca hastalarımızın düzenli olarak iç hastalıkları hekimi kontrolü, kan tahlilleri, fizik tedavi hekimi muayenesi, ilaç uygulamaları ve hemşirelik hizmeti, refakatçi ve hastanın konaklama ve yemek ücreti, konsültasyonlar, spesifik tetkitler (röntgen, mr, tomografi vb.) paketin içerisine dahildir.
Kısacası inme, beyin hasarı, omurilik hasarı gibi nedenlerle kliniğimize gelen hastanın ihtiyaç duyduğu tüm kapsamlı muayene, tetkit ve tedavileri pakete dahildir. Spesifik olmayan diş tedavisi vb. tedaviler için ekstra ücret istenir.
Yatılı fizik tedavide hastanın yanında refakatçi kalabilir mi?
Evet, yatılı fizik tedavide hastanın yanında 1 refakatçi kalıyor. İnme (felç) tedavisinde hasta refakatçisi tedavi ekibinin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle ekiple işbirliği yapmaya hazır bir refakatçi tedavi sürecinde büyük fayda sağlıyor.
Yatılı ve ayaktan fizik tedavi ücreti nedir?
Kliniğimizde uygulanan yatılı fizik tedavi ve rehabilitasyon, robotik tedavi uygulamaları, ayaktan fizik tedavi uygulamaları ve tüm tıbbi işlemler ile ilgili ücret bilgileri için Whatsapp iletişim numaramız olan 0 542 215 80 80 ‘den detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yatılı fizik tedavinin avantajları nelerdir?
Yatılı fizik tedavide, ayaktan fizik tedaviye göre yaklaşık 2 kat daha yoğun tedavi uygulanır. Özellikle gelişme evresindeki felç hastaları yoğun ve sık tekrarlı tedavilerle daha hızlı ilerleme kaydederler.
Yatılı fizik tedavide hasta 7/24 doktor gözetimindedir. Hastadan rutin olarak belirli kan testleri istenir ve hastanın genel durumu takip altına alınır. Fizik tedavi rehabilitasyon hekiminin yanı sıra bir dahiliye uzmanı hastaları her gün ziyaret eder ve genel durumlarını değerlendirir.
Hastanın ilaç tedavisi nöroloji ve beyin cerrahisi ekipleri tarafından gözden geçirilir. Eklenmesi veya değiştirilmesi gereken ilaçlar düzenlenir.
İhtiyaç halinde Memorial Hastanesi’nde tüm tıbbi branşlardan konsültasyon hizmeti alınır ve hasta her yönü ile sağlığına kavuşturulur.
Yatılı fizik tedavide haftasonu eve gidebilir miyim?
Uzman doktorlarımız tıbbi durumunuz stabil olduğunda ve evde düşme vb. riskler açısından güvende olduğunuza emin olduğunda haftasonları eve gidip ailenizle sosyalleşmenizi teşvik ediyorlar.
Felç tedavi edilir mi?
Kliniğimizde inme, beyin hasarı ve beyin tümörü sonrası felç kalmayı önleyici tedaviler uygulanmaktadır. Beyinde hasar gören alanın büyüklüğü, hasarın şiddeti, hastanın yaşı ve erken müdahale gibi birçok faktör tedavi sonuçlarını etkiler. Bu nedenle genel ve kesin bir ifadeden kaçınmak gerekir. Detaylı doktor muayenesinin ardından daha net bir yol çizilebilir.
Kliniğimizde felç tedavisi ile ilgili dünyada uygulanan tüm bilimsel yöntemler ve son teknoloji robotik cihazlar kullanılmaktadır. İnme ve beyin hasarı tedavisinde 20 yılı aşkın tecrübeye sahip Prof. Dr. Engin Çakar ve uzman ekibi eşliğinde birçok felç hastası kendi başarı hikayelerini bu klinikte yazmıştır.
Hastalığım kaç seansta geçer? Ne zaman taburcu olurum?
İnme ve beyin hasarı nedeni ile yatılı fizik tedaviye aldığımız hastalar için ortalama yatış süresi 8 haftadır. Ancak bu süre her hasta için farklılık gösterebilir. Hastadaki fonksiyon kayıpları, beyindeki hasarın şiddeti ve tedaviye aldığımız yanıtla ilgili olarak süre değişiklik gösterebilir.
Kliniğimizde her hafta başında yapılan ekip toplantıları ile hastaların durumu ve tedavi programı değerlendirilir. Geçtiğimiz hafta boyunca ve tedavinin başından beri her hastanın hangi gelişmeleri gösterdiği, ne düzeyde olduğu ve daha ne kadar gelişebileceği değerlendirilir. Bu değerlendirmeler sonucunda taburculuk kararınız belli olur.
Ayaktan hasta başvurularını nasıl alıyorsunuz?
Ayaktan hastalarımız bizimle 0 542 215 80 80 numaralı Whatsapp hattı aracılığı ile veya Memorial Şişli Hastanesi’nin telefon ve internet sitesi aracılığı ile randevu alabilir.
Fizik tedavi seansı ne kadar sürer?
Bu süre hastalığınıza ve uygulanan tedavi yöntemine göre değişiklik gösterir. Fizik tedavi seansınız içinde fizyoterapi, elektroterapi, ergoterapi veya robotik rehabilitasyon uygulamaları yer alıyor olabilir. Bunların her biri 20 dakika ile 1 saat arası sürebilir.
Tedaviniz, yatılı fizik tedavide günde 3-5 saat arası, ayaktan fizik tedavide ise 1-3 saat arası sürebilir.
Hangi saatlerde hizmet veriyorsunuz? Akşam saatleri ve haftasonu nasıl geçiyor?
Hafta içi 08:30-18:00 arasında, yatan hastalarımızın ortalama 5 saati yoğun ve kapsamlı fizik tedavi uygulamaları ile geçiyor. Bu yoğunlukta bir tedavi programı oluşturulurken hastanın dinlenme süreleri göz önünde bulunduruluyor. Seanslar arasında 30 dakika – 1 saat ve akşam 18:00’den sonra dinlenme süresi veriliyor.
Cumartesi günü hasta robotik, ergoterapi, elektroterapi ve fizyoterapi tüm tedavilerini yarı yoğunlukta alıyor. Pazar günü ise yalnızca 1 seans fizyoterapi uygulaması yapılıyor ve ardından hasta istirahat etmesi için serbest bırakılıyor. Böylece haftasonu çok yorulmayan hasta, yeni haftaya bitkinlik yaşamadan başlayabiliyor.
SGK ile anlaşmanız var mı?
Malesef, SGK ile anlaşmamız bulunmamaktadır.
Hangi kurumlar ile anlaşmanız var?
Bazı özel sağlık sigortaları ile anlaşmanıza bağlı olarak tedavi masraflarınız karşılanabilir.
Diğer şekillerde uygulanacak Yatılı Fizik Tedavi, Robotik Tedavi uygulamaları, ayaktan uygulamalar ve tüm tıbbi işlemler ile ilgili ücret bilgileri için iletişim numaramız olan 0 542 215 80 80 ‘den detaylı bilgi alabilirsiniz.
Randevu Almak İçin Formu Doldurun - Sizi Arayalım
İletişim Kanallarımız
İstanbul Rehabilitasyon Akademisi Memorial Şişli Hastanesi’nde faaliyetlerini yürütmektedir.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Kolay Randevu
Prof. Dr. Engin Çakar