Kapsamlı Yatılı Fizik Tedavi
İnme, beyin hasarı, beyin tümörü ve omurilik yaralanması sonrasında felç gelişen hastalar hareket, denge, yutma ve konuşma gibi fonksiyonel kabiliyetlerini yitirebilirler. Yitirilen fonksiyonların geri kazanılması ve hastaların sosyal hayatlarına dönebilmesi hedefiyle tedavi merkezimizde kapsamlı yatılı fizik tedavi hizmeti verilmektedir.
İnme (Felç) Tedavisi
Felç tedavisinde kapsamlı rehabilitasyon programı yürüme, el ve kol kullanabilme, kendine bakım, konuşma, yutma – yemek yeme, iş-uğraşı tedavisi gibi fizik tedavi faaliyetlerini içerir.
İyileşme sürecinde fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniği tarafından yapılacak robotik rehabilitasyon – robotik fizik tedavi (robotik yatak, robotik yürüme ve el – kol robotu) uygulamaları hastaya büyük katkı sağlar.
Beyin Hasarı Tedavisi
Beyin hasarı geçiren hastalar acil tıbbi müdahale ve akut yoğun bakım süreçlerinin hemen ardından kapsamlı bir fizik tedavi programına alınmaktadır. Beyin hasarına bağlı olarak felç gelişen hastalarda nöro-rehabilitasyon ve robotik rehabilitasyon uygulamalarına mümkün olan en erken dönemde başlanır. Hastanın rehabilitasyon uygulamalarına erken dönemde başlaması, kaybedilen fonksiyonların geri kazanılma başarısını artıran en önemli etkenlerden biridir.
Beyin Tümörü Sonrası Tedavi
Beyin tümörü ameliyatı sonrası çoğu kişi ameliyat öncesine göre fonksiyonel açıdan iyileşme gösterir. Ancak çıkarılan tümör kitlesinin beyinde oluşturduğu hasar nedeni ile hastalarda tıpkı inme hastalarında görülen felç tablosu ve beyin ödemi görülmesi gibi riskler de bulunur. Gelişen tekniklerle bu risk azalsa da hiçbir zaman sıfıra inmez. Dolayısı ile beyin tümörü ameliyatı sonrasında, hastayı mutlaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı bir doktor değerlendirmelidir.