İnme İle Mücadelede Tele-Terapi Günleri 2

İnme, beyin kan dolaşımının aniden bozulması nedeniyle oluşan beyin hasarıdır. Beyindeki kan dolaşımı beyin kanaması, beyin damar tıkanıklığı veya beyne pıhtı atması nedeniyle bozulabilir.
Felç ise, beyin hasarının sonucu olarak vücudun bir tarafında, el-kol ve bacaklarda hareket kaybı, duyu bozukluğu yaşanması durumudur. İnme sonucunda kişinin bir vücut yarısında tam felç veya kısmi felç gelişebilir. Kişi etkilenen tarafını hiç hareket ettiremeyebilir veya kısmen hareket ettirebilir. Bu durum, inmenin şiddeti ve beyinde etkilediği bölgeye bağlıdır.
Halk arasında genellikle “felç” kelimesi “inme” kelimesi ile eşanlamlı olarak da kullanılır. Felç ve inme kelimeleri birbirinin yerine kullanıldığı için felç ve inme aynı şey mi sorusu sık sık sorulmaktadır. Ancak aslında inme primer olay, felç ise inme hastalığının bir sonucudur.
İnme (felç) hastalarında fizik tedavi süreci mümkün olduğunca erken başlamalı ve hastalar belirli aralıklarla ömür boyu izlenmelidir. Biz de bu amaçla İstanbul Rehabilitasyon Akademisi olarak taburcu ettiğimiz hastalarımız ve evinde rehabilitasyon sürecine devam etmek isteyen hastalarımızın ömür boyu yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Tele – Terapi günlerinin 2.sini düzenlemekteyiz.
Prof. Dr. Engin Çakar başkanlığında gerçekleştireceğimiz bu oturum İnme Ve Beyin Hasarı Sonrası Felçle Mücadelede, hastaların beden farkındalığı ve yaşam motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlenmiştir.
Doktorlarımız

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Engin ÇAKAR
İnme ve Beyin Hasarı Rehabilitasyon Merkezi Bölüm Başkanı

Yrd. Doç. Dr. İlknur Saral
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olup bu alanda uluslararası eğitimler almış ve klinik çalışmalarını yoğun olarak bu alanlarda devam ettirmektedir. Akademik kariyerine halen Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde devam etmekte olup, klinik çalışmalarını Memorial Şişli Hastanesi’nde sürdürmektedir.

Dr. Engin SARIGÖZ

Klinik Koordinatörü Nur AŞIK
T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Paramedik bölümünü ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirmiştir. İstanbul Rehabilitasyon Akademisi Klinik Koordinatörü olarak Şişli Memorial Hastanesi’nde görevine devam etmektedir.
Etkinlik Programı
3 Kasım Perşembe - 20:30
Fizyoterapist Eşliğinde Egzersiz

Fzt. Halime GÜN
İstanbul Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans programını bitirmiştir. Halen Şişli Memorial Hastanesi'nde görevine devam etmektedir.

Fzt. Baran KAPLAN
İstanbul Kent Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans programını bitirmiştir. Halen Şişli Memorial Hastanesi'nde görevine devam etmektedir.
9 Kasım Çarşamba - 20:30
Müzik Terapi

Uzm. Fzt. Esra TEKECİ
Medipol Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans programını ve yüksek lisans programını bitirmiştir. Şu anda Medipol Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam eden Esra Tekeci, Şişli Memorial Hastenesi'nde görev almaktadır.

Erg. Sevgi TÜRKEŞ
Medipol Üniversitesi, Ergoterapi bölümü lisans programını bitirmiştir. Halen Şişli Memorial Hastanesi'nde çalışmaktadır.
24 Kasım Perşembe - 20:30
Nefes Egzersizi ve Gevşeme Yöntemleri

Uzm. Fzt. Yasemin Tuğçe YAYLA
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans programını bitirip, Üsküdar Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen Şişli Memorial Hastanesi'nde görevine devam etmektedir.

Nur Aşık
T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Paramedik bölümünü ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirmiştir. Halen Şişli Memorial Hastanesi’nde görevine devam etmektedir.
1 Aralık Perşembe - 20:30
Metaforik Resim Çizimi

Erg. Aybüke ORÇAN
Medipol Üniversitesi, Ergoterapi bölümü lisans programını bitirip, Medipol Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Halen Şişli Memorial Hastanesi'nde görevine devam etmektedir.

Ftt. Tuğçe ALAN
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fizyoterapi bölümü ön lisans programını bitirmiştir. Halen Şişli Memorial Hastanesi'nde görevine devam etmektedir.